Brf Rådhuset 3, Gotland

Gotland, Visby

Välkommen till Rådhuset 3 i Visbys vackraste kvarter!

Bostäder: 18 bostadsrätter Tillträde: Preliminärt kvartal 3, 2016 Rum: 1 - 3 rok Yta: 42 - 93 kvm Pris: 1 950 000 - 4 650 000 kr Månadsavgift: 2 813 - 5 875 kr

Bostadsrätter i Visbys vackraste kvarter

Välkommen till Rådhuset 3 i Visbys vackraste kvarter!

Mitt i Visbys vackra innerstad, ett stenkast från Almedalen har vi gjort plats för nya fina hem.
Totalt skapar vi 18 moderna bostäder i medeltida huskroppar i ett kvarter med historiska anor.

Till hjälp i utmaningen att bygga moderna lägenheter i medeltida huskroppar har vi anlitat en byggnadsantikvarie, allt för att säkert utforma ett attraktivt och bekvämt boende utan att tumma på fastighetens kulturella värden.

Lägenheternas storlek varierar mellan 1-3 rum och kök om 42-93 kvm. Flera av dem har panoramautsikt över hav och Visbys takåsar. Givetvis har de vackra, gamla inredningsdetaljerna bevarats där det funnits möjlighet; murverk, paneler, lister och höga golvsocklar. De robusta kalkstensväggarna bidrar med känsla av exklusivitet och värme.

Den höga standarden genomsyrar hela bygget. På golven ligger mattlackad ekparkett utom i badrummet som har klinker. I köken finns allt du behöver för din matlagning; induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd mikro, diskmaskin och arbetsbänk i ek.

Idag ställs höga krav på vårt badrum. Det ska vara fräscht, lättstädat och funktionellt, men även ett vackert rum där färg, form och inredning bildar en helhet som ska hålla länge. Dessutom krävs bra förvaring och plats för tvättmöjligheter. Badrummen är helkaklade med kommod, dusch och kombinerad tvättmaskin/torktumlare alt tvättpelare.

Varje lägenhet har sin specifika karaktär - inget boende är det andra likt. Här samsas vackra inredningsdetaljer som djupa fönsternischer och äldre snickerier, med vitvaror av senaste snitt, ekparkett i alla rum och modernt utformade kök och badrum.
Just den varsamma blandningen av arkitektoniskt arv och lyxig nutid kännetecknar Rådhuset.

Huset är anslutet till så kallat Triple Play, ett system med digital TV, bredbandstelefoni och bredband.

Peabs unika projekt besannar inte bara drömmen om ett liv innanför ringmuren, Rådhuset 3 kryddar det dessutom med kulturhistoria och modernt boende. Här bor du i den bästa av världar. I anrika kvarter som andas Hansestad och världsarv vart än du ser. Samtidigt njuter Visbyborna av stadens alla fördelar; fantastiskt kafé- och restaurangliv, brett kulturellt utbud, lokala butiker och mataffärer fyllda med öns råvaror och inte minst närheten till havet.

Husen som Rådhuset ståtar i är säregen i sin utformning och historia. De byggdes som privatbostad åt borgmästare Abraham Lange år 1751. Senare inrättades Visbys första telegraf- och telefonstation i husen, en unicitet som Peab tagit fasta på.
Skriv ut

Intresseanmälan

 • *
 • *
 • *
 • *
  *
 •  * 
 • **
  **
 • Ålder
 • Villkor *
 • *Obligatoriskt fält.
  **Ett av fälten måste vara ifyllt.
Tack för din anmälan!
EPiTrace logger